KennismakingHet werken met mensen heeft in mijn leven altijd een rol gespeeld. Op het werkzame terrein ben ik in 1979 begonnen als verpleegkundige20140516 105733 2 waarvan de laatste jaren op de IC en hartbewaking. Daarna breidde mijn passie voor zorg , herstel en verbinding zich in de loop der jaren steeds meer uit.
In 1990 heb ik de lerarenopleiding tekenen afgerond en ben ik schilderles gaan geven aan volwassenen en kinderen. Daarnaast volgde ik vanaf 2006 een coachopleiding en ontwikkelde ik een coachpraktijk. Aanvankelijk via creatieve middelen en tools en gaandeweg meer met energetisch- en
lichaamswerk. In de loop der jaren is het werk in mijn praktijk meer gericht geraakt op bezinning, bewustwording   en begeleiding.
Kijken naar de ander en mezelf voorbij de buitenkant, de persoonlijkheid, de zogenaamde afwijking of het drama is voor mij de essentie in het contact met mensen en een voortdurende inspiratiebron. Naarmate ik bewuster word krijg ik meer en meer toegang tot het vermogen om waar te nemen voorbij de fysieke en materiële vorm.
De reis van buiten naar binnen heb ik zelf in de loop van mijn leven afgelegd, en ga ik nog steeds. De (ogenschijnlijke) tegenslagen, dalen en hindernissen zijn mijn grootste leermeesters geweest. De ervaringen die op mijn pad kwamen en komen hebben me uitgenodigd dieper naar binnen te gaan met als gevolg dat ik steeds meer kan zien van mezelf en daardoor de ander. Alles dat ik zie is een afspiegeling van mijn systeem.
Iemand op een dieper niveau aanraken en zijn of haar eigen essentie en heelheid te laten (her)ontdekken is de basis van mijn werk geworden. 

Vanaf 2023 maak ik de podcast 'rondautisme' over het leven van en met mijn verstandelijk gehandicapte en autistische zoon Marijn. De podcast is te zien en te beluisteren op Youtube en Spotify onder de titel 'rondautisme' en te volgen op Instagram op het account rondautisme.

Opleidingen

Daar in het leven waar ik langs een figuurlijke afgrond liep ontdekte ik een diamant.
Een richtingaanwijzer die, naarmate meer vlakjes transparant worden, van onmetelijke waarde blijkt te zijn.

Kunst

Naast mijn missie om mensen te inspireren op de weg van zelfheling en bewustwording en samen een tijdje op te lopen heb ik een passie voor kunst. Lees meer ...